Suvremeni energetski sustavi. 

Facebook Gplus
formats

U Istri izgrađena najveća solarna elektrana u Hrvatskoj (istranews.in)

Prva solarna elektrana od jednog megavata u Hrvatskoj, ona u Kanfanaru u Istri, završena je, potvrdio je načelnik Kanfanara Sandro Jurman najavljujući podršku općine investitoru koji planira skoru izgradnju još jedne elektrane.

Prva solarna elektrana u Istri u probnom je radu, a krajem siječnja se očekuje i njeno službeno puštanje u rad. Nakon probnog roka solarna elektrana u Kanfanaru koja se prostire na 21 tisuću četvornih metara, a na kojoj su radovi započeli u listopadu, energijom će opskrbljivati 3500 kućanstava. Proizvodit će 1,2 milijuna kilovat sati energije godišnje putem 4.256 instaliranih fotonaponskih modula tvrtke Sharp, s kojom je investitor potpisano ugovor u srpnju prošle godine.

Poslovni dnevnik piše kako je u projekt najveće solarne elektrane u Hrvatskoj investitor tvrtka Petrokov iz Zagreba, na čelu s Krunoslavom Petrokovim, uložila dva milijuna eura. Iako specijalizirani za ugradnju grijanja i plinskih instalacija te sanitarne opreme u domove, Petrokov je prije nekoliko godina odlučio investirati u obnovljive izvore energije.

(Izvor – istranews.in)

Home Solar U Istri izgrađena najveća solarna elektrana u Hrvatskoj (istranews.in)
© Web by Dim Dam Dus d.o.o. (c) Soltech d.o.o.